Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

BLOG

Een goed idee?

Een goed idee, dat is het fundament van elke onderneming. Wij, Kim (28) en Jessie (25) zijn deeltijd studiegenoten aan de Avans Hogeschool in Breda. Beide hebben we een leuke fulltimebaan met voldoende uitdaging, toch blijft er altijd wel iets kriebelen... Is dit wat we willen voor onze toekomt? Wij zijn als alles volgens schema verloopt over een jaar klaar met onze studie. Beide zijn dan trotse eigenaren van een bachelor diploma.
Maar dan? Wat gaan we dan doen?

Zo ontstond er begin dit jaar tijdens het studeren voor een tentamen een idee. Laten we samen een onderneming oprichten als we klaar zijn met onze studie! Boekhouden is namelijk helemaal ons ding. Zo bedachten we binnen een dag een concept, een doelgroep en een bedrijfsnaam. Dit was òns plan. In eerste instantie voor naast onze fulltimebaan, maar met de gedachte het wel te gaan uitbreiden en onze boterham er mee te verdienen.

In de zomer van 2019 zouden we ons gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel en van start gaan. Met dat vooruitzicht hadden we nog tijd om een ondernemersvorm te kiezen en voorwerk te doen.

Tot dat er in maart een mooie kans op ons pad kwam. Een samenwerking met Werk Standby. Zij konden onze diensten aanbieden aan hun klantenbestand van ongeveer 6.000 ZZP’ers en eenmanszaken. Dit was voor ons een goude kans! Alle zeilen werden bijgezet en zo zijn wij sinds 1 maart 2019 ingeschreven bij de kamer van koophandel als De Rekenpartners V.O.F.

De reden dat we voor een vennootschap onder firma hebben gekozen is de laagdrempelige investering. Zo zijn er bij deze rechtsvorm bijvoorbeeld geen notariskosten o.i.d. noodzakelijk. Wij verwachten de eerstkomende jaren dan ook niet te gaan voldoen aan de DGA-salaris eis. Bij de Kamer van Koophandel hebben we een aantal afspraken vastgelegd om elkaar te beschermen voor eventuele (financiële) schade.

Maar waar gaan we de onderneming inschrijven? De een is inwonend bij een partner, de ander heeft een huurwoning waarvan de woningcorporatie niet toestaat er een onderneming te zijn ingeschreven. Bij beide gevallen zijn er dus juridische risico’s.

De woningcorporatie heeft toestemming gegeven een halfjaar de onderneming te mogen inschrijven op het adres. We hadden dus een halfjaar om op zoek te gaan naar een alternatief. Een kantoor huren? Niet rendabel, we doen het tenslotte erbij en niet om de kost mee te verdienen. Zo zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij Mariska van Flexplek Leerdam welke ons een inschrijfadres aanbiedt. Op deze manier wordt het startende ondernemers, met een droom en een plan, mogelijk gemaakt om hun bedrijf te exploiteren.

Flexplek


Per maand - € 175,00

Vergader- / trainingsruimte

Vergader- / trainingsruimte

Per dagdeel - € 70,00
***
Per dag - € 120,00

Praktijk- / coachingsruimte

Mogelijkheden op basis van incidenteel of vaste dagen

1-op-1 coaching
1,5 uur - € 35,00

Strippenkaart 10 uur - 
€ 250,00

Workshop
    


Organiseert u workshops en bent u op zoek naar een ruimte?

Hiervoor is ons  'Lokaal van de Meester' prima geschikt.

Domicilie

    
Uw kantoor- en postadres inschrijven bij Kemker Flex


Tarieven zie pagina

Alle genoemde bedragen op de website van Kemker Flex zijn 'vanaf' prijzen en exclusief 21% BTW. Middels offerte worden de prijzen gespecificeerd op uw wensen.
Daarnaast zijn op alle verhuur en diensten die Kemker Flex aanbiedt de algemene voorwaarden van toepassing.

Wilt u een virtuele rondleiding bij Kemker Flex?

Maak nu een tour door ons pand met onderstaande video!

Faciliteiten

Gratis parkeren

Koffie en thee

Print- en kopieermogelijkheden

Workshops

Kleinschalig

Rustieke omgeving

Karakteristiek pand

Cateringmogelijkheden

Gratis Wifi

Optie voor postadres

Royaal daglicht

Toegankelijk voor mindervaliden

Kemker Flex
'Werken met een glimlach :}'

De openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08:00 - 18:00 uur o.b.v. aanmelding en beschikbaarheid.

Buiten openingstijden in overleg

Contactgegevens

Kerkelaantje 14,
4163 LH Oosterwijk (Leerdam)
085 222 03 00
info@kemkerflex.nl

© 2019 KemkerFlex   |     Privacy Statement    |   Janine Ontwerpt